Master Alex Dong

Alex Dong er fjerde generation Tai Chi Chuan mester i familien Dong (Tung).

Han startede sin formelle træning med sin far, grandmaster Dong Zeng Chen i en alder af fem i Hebei-provinsen, hjertet af kampsport i Kina. I 1983, i en alder af tolv, flyttede han til Honolulu, Hawaii, hvor han fortsatte sin træning med sin far og trænede også hos sin bedstefar, grandmaster Dong Hu Ling, som havde stor indflydelse på hans oplæring. I 1991 blev Alex Dong tildelt det amerikanske mesterskab i Tai Chi Chuan i pushing hands og prisen for den bedste kampånd, mens han repræsenterede staten Hawaii.

Han har undervist, siden han var 15 år gammel.
Fra den alder hjalp han sin far med at oversætte fra kinesisk til engelsk da denne underviste. I 1990 startede han en egen klasse på Hawaii og har fortsat undervisningen lige siden. I 2003 flyttede han til New York City, hvor han etablerede sin nye skole, Alex Dong International Taijiquan Association. De oprindelige principper for Tai Chi Chuan bliver undervist, og gennem denne undervisning ønsker Alex Dong at sprede og popularisere Tai Chi Chuan.

Han grundlagde Tung Ying Jie Taiji Legacy til ære for sin oldefar.
At holde traditionerne i Dong-familien levende og i erkendelse af Tung Ying Jie som en af de vigtigste udøvere i Tai Chi historien, oversatte Alex Dong en stor del af Tung Ying Jies bog med titlen Tai Chi Chuan Explained, der almindeligvis omtales som The Red Book.

Han er en hengiven lærer, der giver sine elever den virkelige betydning af Tai Chi.
Gennem sin entusiasme opfordrer han sine elever til at arbejde hårdere og med større selvtillid. Han understreger også den rolle, som den bløde Yang-form har til at forbedre både sundheds- og selvforsvarsfærdigheder. Alex Dong leder seminarer over hele verden i USA, Canada, England, Grækenland, Tjekkiet, Danmark og i Asien. Han underviser ugentligt i New York City

Følg ham på Facebook