Tai Chi Chuan’s historie

Traditionelt tilegnes tilblivelsen af Tai Chi den taoistiske munk Chang San Feng, der en dag mens han sad og læste klassikerne, blev forstyrret af en fugl, der skræppede op. Han gik hen til vinduet og så en fugl, der sad i en cypres. Den kiggede truende som en ørn på en lang slange, der lå på jorden. Slangen var rullet sammen i en spiral, og kiggede op på fuglen.
Der opstod en kamp mellem de to dyr. Fuglen fløj med et skrig ned mod slangen og slog med vingerne efter den. Slangen trak hovedet lidt tilbage og undveg fuglens vinger, så der var ikke et eneste vingeslag, der ramte den. Fuglen fløj op i træet igen for at samle kræfter. Igen fløj den ned og angreb slangen. Ved at sno sig undgik slangen fuglen, men forblev hele tiden i sin spiralform.

Dette gentog sig mange gange, ikke en eneste gang blev slangen ramt. Da Chang San Feng senere gik ud for at se optrinet, fløj fuglen væk og slangen forsvandt væk i krattet. Optrinet gav ham en idé. Cirkle som Tai Chi, forene det hårde og det bløde. I overensstemmelse med forvandlingerne af Yin og Yang skabte han Tai Chi Chuan. Nærer jing, Chi og Shen. Bevægelse og stilhed er underlagt forvandlingernes principper.